KASTAMONU / MERKEZ - Şehit Bülent Gider Ortaokulu

Okulumuz Stem School Label (Stem Okul Etiketi) aldı.

Okulumuz öğretmenleri Seçil Ertürk ve Zafer inal tarafından hazırlanan Stem aktivitelerini https://www.stemschoollabel.eu/group/community/home adresine yükleyerek Stem Okulu olmak için başvuruda bulunduk. Avrupa komisyonu tarafından yapılan incelemede, okulumuzda yapılan STEM etkinlikleri kabul edildi. Okulumuz, Avrupa'da sınırlı sayıda okulda bulunanan,  Stem Okul Etiketini (Stem School Label) aldı.

Avrupa Okul Ağı, Stem Okullarını farklı kilit unsurları ve kriterleri karakterize edilen açık bir STEM stratejisine sahip bir okul olarak tanımlanmaktadır. Bu tanım, geniş bir literatür taraması ve Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik ( STEM ) eğitiminde dört ana paydaş grubuyla yapılan kapsamlı bir istişare sürecine dayanan Avrupa STEM Okulları Raporunun sonucudur. Bu kilit paydaş okullar, STEM öğretmenleri, Eğitim Bakanlıkları ve STEM Endüstrileridir. Bu paydaşlardan biri olan okulumuzda yürütülen çalışmalar sonucunda Avrupadaki sınırlı sayıda STEM okuldan biri de okulumuz olmuştur. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız adına yaptığımız bu çalışmalar sonucu aldığımız Stem School Label etiketi ile Şehit Bülent Gider Ortaokulu idareci ve öğretmenleri olarak okulumuzun adını uluslararası platformda bir etkinlikle duyurmuş olmaktan mutluluk duyduk.

Yayın: 23.02.2024 - Güncelleme: 23.02.2024 16:57 - Görüntülenme: 109